Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι ΣυνΩΔΗπόροι τραγουδούν προς τιμήν του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων


Μεγάλη η τιμή για τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων
να πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση-γιορτή
για την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων
στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας
πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.




Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και ο Δήμος Καβάλας, συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, για τον εορτασμό της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στις 7:00 το απόγευμα στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας, θα γίνει παρουσίαση του πλήρους φακέλου της υποψηφιότητας και της πορείας για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στον κατάλογο της UNESCO, στις εργασίες της 40ης συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016. Θα παρουσιαστεί, ακόμα, το διαχειριστικό σχέδιο και τα προγραμματιζόμενα έργα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία «συνΩΔΗπόροι» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη.




Η UNESCO αποτελεί σημαντικό εξειδικευμένο διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ. Πρόκειται για τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών του οποίου τα αρχικά στην αγγλική αποτελούν και την διεθνή ονομασία UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *