Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΟΤΑΝ Η ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ...



Όταν οι Τέχνες
 παντρεύονται !
Θέατρο & Μουσική!









Το synodhporoi.blogspot.gr σας προτείνει μια θεατρική παράσταση (για όλες τις ηλικίες) με τίτλο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ. Φυσικά πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Μιγκουέλ Θερβάντες, που παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα για όλες τις εποχές. Η φαντασία, το όνειρο, η φυγή, αλλά και η ανθρωπιά, η αγνότητα, η ευγένεια, σε τούτη εδώ την εποχή της κρίσης και της έκπτωσης, έρχονται σε όλο τους το μεγαλείο για να μας δώσουν θύρες διαφυγής και μνήμες από αξίες που έχουν εντελώς πια λησμονηθεί.


Ο «Δον Κιχώτης» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που έχουν αποθεωθεί από μικρούς και μεγάλους θεατές, όπως: «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων», «Τρωϊκός Πόλεμος», «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας». Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο διακεκριμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης. Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα θα απολαύσουμε τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Δημήτρη Πιατά, δύο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς στο ελληνικό θέατρο, ενώ σε ρόλο έκπληξη θα δούμε τη γνωστή τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου. Μαζί τους 25 τραγουδιστές, ηθοποιοί και χορευτές σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ.

Το κείμενο είναι προσαρμοσμένο, έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό απ’ όλες τις ηλικίες. Λόγος, εικόνα, μουσική, υποκριτική και χορός δημιουργούν μια αφηγηματική τοιχογραφία, φαντασμαγορική και συναρπαστική, που θα αναπαραστήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ονειροπόλου ιππότη.

Ο λόγος που το Blog μας ασχολείται κατ' εξαίρεση με τα θεατρικά δρώμενα, δεν είναι άλλος από τη μουσική της παράστασης, η οποία ανήκει στον καταξιωμένο Νίκο Κυπουργό. Μοναδικές πρωτότυπες μελωδίες και συνθέσεις του μεγάλου καλλιτέχνη, πλαισιώνουν την παράσταση, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους... Εντυπωσιακό είναι ότι στο θέατρο διατίθεται cd με τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης!



Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Νίκος Κυπουργός, Σοφία Σπυράτου



theatrikesskines.gr
cosmopoliti.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *