Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Φ.Γ.Τ. ΜΕ... ΑΡΩΜΑ ΣΥΝΩΔΗΠΟΡΩΝ!



Μια συναυλία του 
Συνδέσμου Φίλων 
Γραμμάτων & Τεχνών
Καβάλας









Μια ενδιαφέρουσα εορταστική συναυλία με την ευκαιρία του νέου έτους οργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας για το προσεχές Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016. Η εκδήλωση πρόκειται να λάβει χώρα στο θεατράκι της Στέγης του ΣΦΓΤ στις 9 η ώρα το βράδι και θα περιλαμβάνει έργα των C.W.Gluck, C. Monteverdi, G.Caccini, G.F.Händel, V.Bellini, R. Leoncavallo, F. Schubert, R.Schumann, F. Lehár, A. Κατακουζηνού, Μ. Καλομοίρη, Θ. Σακελλαρίδη και A.L. Webber.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές άριες από πασίγνωστες όπερες και οπερέτες αλλά και κλασικά τραγούδια καθώς επίσης και ελληνικά τραγούδια από κύκλους τραγουδιών και οπερέτες. Τα έργα αυτά θα ερμηνεύσουν οι νεαροί καλλιτέχνες Μαρία Μπαλή (Soprano) και Μαρίνος Ματζάνας (Τενόρος) ενώ θα συνοδεύει στο πιάνο η "ΣυνΩΔΗπόρος" Ελπίδα Μπαξεβάνη.



Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητος γι’ αυτό θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνούν για να κατοχυρώσουν τη θέση τους στα τηλέφωνα 6976064601 και 6944121167.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ



Μαρία Μπαλή (Σοπράνο)

Γεννήθηκε στη Λαμία. Στα εννέα της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν με τον Δημήτρη Τραγουδάρα. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Πιάνου με τον Παναγιώτη Γιαννακάκη και τoν Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Έχει μελετήσει Βυζαντινή Μουσική με τον Χαράλαμπο Ριμπά και Ανώτερα Θεωρητικά με τους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Βούβαρη. Σπούδασε Κλασικό Τραγούδι στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (τάξη Αγγελικής Καθαρίου) και τα τελευταία δύο χρόνια μελετά με τη Χαρούλα Γκλαβοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και μαθήματα τραγουδιού με τους Σία Κοσκινά, Άγγελο Φωτιάδη, Σόνια Θεοδωρίδου, Άρη Χριστοφέλλη, Λεμονιά Βαρακλιώτη, Dwight Coleman, Colenton Freeman, Caroline Thomas, Franz-Josef Einhaus, Isabel Schaarschmidt και Christiane Hampe.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και θέατρα όπως, μεταξύ άλλων, το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», το Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» της Λευκάδας, το Κέντρο Φωνής και Κατάποσης Αθηνών κ.α.


Μαρίνος Ματζάνας (Τενόρος)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Μελέτησε πιάνο από μικρή ηλικία και αργότερα συνέχισε με τους Νίκο Ζαφρανά, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Ειρήνη Μαύρου και άλλους. Ξεκίνησε κλασικό τραγούδι δίπλα στον Θεόδωρο Μανώλη και συνέχισε με τις Ρωξάνη Κερανοπούλου και Ελένη Γαλανοπούλου.
Φοιτά στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και στην ειδίκευση Μονωδίας (τάξη Αγγελικής Καθάριου) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα μελετάει με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη.
Έχει μελετήσει στο πλαίσιο σεμιναρίου με τους Άρη Χριστοφέλλη, Μενέλαο – Δημήτρη Κούντουρα, Νίκο Σπανό, Άγγελο Φωτιάδη, Vittoria Licari, Θεόδωρο Κίτσο, Μάρκελλο Χρυσικόπουλο ενώ τον τελευταίο χρόνο ειδικεύεται στη μουσική δωματίου (τάξη Ευγένιου Πολίτη). Έλαβε θεωρητική – μουσικοπαιδαγωγική κατάρτιση δίπλα στους Πέτρο Βούβαρη, Μόνικα Ανδριανοπούλου, Λήδα Στάμου και είναι πτυχιούχος Αρμονίας με βαθμό άριστα (τάξη Εμμανουήλ Μπούσουλα). Ασχολήθηκε με το θέατρο πλάι στους Κατερίνς Διακομοπούλου, Κωνσταντίνο Καβακιώτη και Ελένη Γεωργίου.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πυλαίας και ως χορωδός με την ορχήστρα του Τ.ΜΕΤ. υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου. Παράλληλα έχει δώσει συναυλίες στην Βόρεια Ελλάδα συνοδευόμενος από τους Ιωάννα Πολυζωίδου, Ιωάννη Ζγούρα, Χρήστο Συγκούνη, Μαρία Παπανδρέου, Μπέτυ Πασχαλίδου κ.ά.


Ελπίδα Μπαξεβάνη (πιάνο)

Η Ελπίδα Μπαξεβάνη γεννήθηκε στην Καβάλα. Ξεκίνησε πιάνο και θεωρητικά σε ηλικία 9 ετών, στο ωδείο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίων Πιάνου και Φούγκας. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση «Ευρωπαϊκή κλασσική μουσική» με ειδίκευση στο πιάνο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με διακεκριμένους πιανίστες όπως: Δημήτρης Τουφεξής, Daniele Petralia, Lilia Boyadjieva κ.α. καθώς και σε σεμινάρια μουσικής παιδαγωγικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Ελπίδα Μπαξεβάνη διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και από τη φετινή σεζόν συμμετέχει στη χορωδία μας με τη φωνή των alto.



Πηγή: proininews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *